Biblioteca Miquel Martí i Pol

Biblioteca-Miquel-Marti-i-Pol-Sant-Gregori
Biblioteca Miquel Marti i Pol (Sant-Gregori). Dibuix: Manel Bielsa

Ara fa 100 anys, amb l’afany d’acostar la cultura a tots els racons del país, el president de la Mancomunitat, Prat de la Riba va proposar: “Que no hi hagi ni un sol Ajuntament de Catalunya que deixi de tenir, a part dels serveis de policia, la seva escola, la seva biblioteca, el seu telèfon i la seva carretera”. Van haver de passar gairebé 75 anys perquè aquella proposta, a part dels serveis de policia, es fés del tot realitat al nostre poble. En efecte, el març del 1989 es va inaugurar la Biblioteca de Sant Gregori, que l’any 1993 fou batejada amb el nom del poeta Miquel Martí i Pol. El maig de 2013, la biblioteca es va traslladar a l’actual edifici. Des dels seus inicis, la Biblioteca Miquel Martí i Pol ha treballat per satisfer les demandes de la població, en col·laboració amb les entitats del poble i de la Vall de Llémena, i amb el suport de l’Ajuntament de Sant Gregori. Des de la seva responsabilitat, les bibliotecàries que l’han gestionat s’han esforçat sempre per adaptar la biblioteca a un entorn que canvia contínuament i, en tot moment, han bregat per trobar solucions a les necessitats culturals plantejades pels seus convilatans.

Biblioteca M.Martí i Pol

Biblioteca Miquel Marti i Pol (Sant-Gregori). Dibuix: Roberto Plà

És en aquest sentit, i en el marc de la celebració de l’Any de les Biblioteques, que la Biblioteca Miquel Martí i Pol ha impulsat el Projecte BiblioArt, per donar visibilitat a una iniciativa cultural que, partint d’una idea manllevada remotament dels Estats Units (Sketchbook Project), pretén fer arribar el treball d’amics i artistes a les biblioteques de Catalunya.

Un projecte gràfic d’amplitud de mires, obert a tots els col·laboradors que hi han volgut participar de forma desinteressada. Un projecte eclèctic on hi tenen cabuda tots els estils i maneres de fer. Un espai de creació lliure, en definitiva, pensat perquè els lectors de les biblioteques puguin celebrar aquest centenari gaudint de creacions gràfiques originals, tranquil·lament asseguts en una butaca de la seva biblioteca preferida.

Una proposta que també vol posar en evidència que la imaginació i l’evolució del món bibliotecari, més enllà d’aquests 100 anys, és un fet imparable.

logo_biblioteca_Miquel Martí i Pol